Huur
een
fiets
Tussenstand doel
Onderwijs voor kansarme kinderen € 9.330
Totale opbrengst € 9.330
Top 5 individuen
1 Elbert Dijkgraaf € 1.565
2 Wim Noorland € 80
5 Peter Struik € 0
Top 5 teams
1 ACTIE! € 2.302
3 Linkeballen € 120
4 Team Pieter(pad) € 20
Top 5 gezinnen
1 Fam. de Rooij € 600
2 de Bruine € 353
3 Van der Meer € 0
Top 5 kinderen
1 Diederick Prosman € 226
3 Jennifer van Lagen € 141

Routes

Dit jaar zijn er verschillende nieuwe wandel-, fiets- en wielrenroutes uitgezet over de Posbank.
Voor elk wat wils!

 1. Kinderwagenwandelroute 9 km. (voor wandel- en kinderwagens, niet voor rolstoelen).
 2. Wandelroute 10 km.
 3. Wandelroute 15 km.
 4. Hardlooproute 2 x 12 km.
 5. Fietsroute 30 km. 
 6. Fietsroute 65 km.
 7. Fietsroute 85 km.
 8. Wielrenroute 100 km (beginners/gevorderden).
  Deze (nieuwe) route zal onder begeleiding (in groep) of individueel (via gps) vertrekken.

Op de startlocatie worden de routebeschrijvingen voor de wandel- en fietsroutes uitgegeven. De start en finish worden duidelijk via pijlen aangegeven. 

Start 

De start van alle routes vindt plaats boven op de Posbank, Beekhuizenseweg 1, Rheden. Je kunt starten tussen 10.00 en 14.00 uur. 

Voor de 65 km. en 85 km. fietsroute is er een extra startlocatie vlakbij Beekbergen. Dit startpunt bevindt zich op fietsknooppunt 85, nabij Monument De Woeste Hoeve (Oude Arnhemseweg te Hoenderloo). Mooi om de Posbank eens vanaf een andere kant te benaderen!

Er bestaat de mogelijkheid om de wielrenroute als groep te fietsen (onder het motto “samen uit, samen thuis”). Deze groep vertrekt om 11.00 uur vanaf het startpunt op de Posbank. De deelnemers die individueel willen rijden kunnen op hun eigen tijd starten en de route via hun eigen GPS rijden. Ook is het mogelijk om een hardlooproute onder begeleiding te lopen. Deze start om 11.00 uur.

Finish
De eindtijd van het Posbank event is 17.00 uur. 

#

Wielrenroute 

De (nieuwe) wielerroute is dit jaar zo’n 100 kilometer lang en voert de fietsers door en rond het prachtige natuurgebied van de Posbank. De route is heuvelachtig, een (race)fiets met flink wat versnellingen is wel nodig. Maar de wegen zijn nergens zo steil dat er niet meer kan worden gefietst.

Het is uiteraard mogelijk om de ronde verschillende keren te fietsen.

Onderweg zijn er diverse pauzeplaatsen, waar ook de wandelaars en de andere fietsers van het Posbank Event 2018 hopen te rusten. Er is daar voldoende gelegenheid om wat te eten en/of te drinken te kopen. 

De wielrenroute is voor de deelnemers die via hun eigen GPS willen rijden te downloaden als Strava .gpx bestand en via Afstandmeten.nl

#

Rustpunten

Tijdens alle routes kom je één of meerdere rustpunten tegen, o.a. op het rustpunt P Lange Wei aan de Beekhuizenseweg in Rheden en bij monument De Woeste Hoeve in Hoenderloo. Op het start- en eindpunt en op alle rustpunten is eten en drinken te koop, zoals koffie, frisdrank, water, broodjes en fruit. De opbrengst hiervan is bestemd voor Woord en Daad.

Locatie en parkeren

De startlocatie van alle routes is Paviljoen de Posbank, Beekhuizenseweg 1 in Rheden. Volg hiervoor de borden Veluwe Transferium en rijd naar boven naar het Posbank uitzichtspunt (navigatie Schietbergseweg). Je  kunt hier gratis parkeren. Er is een extra startlocatie voor de 65 km. en 85 km. fietsroute, nabij het monument De Woeste Hoeve aan de Oude Arnhemseweg te Hoenderloo. Hier kun je ook gratis parkeren.

Fietsverhuur

Het is mogelijk om een fiets met accessoires te huren vanaf €9,-per fiets. Dit varieert van een heren- of damestourfiets, een elektrische fiets, mountainbike of een kinderfiets, zie hier het overzicht. Je kunt je voorkeur via dit formuier uiterlijk 9 mei e-mailen via d.prosman@filternet.nl of telefonisch via 06-45338993. Na betaling op het rekeningnummer NL38 INGB 0663 3846 64 zorgen we er voor dat de fiets klaar staat op de startlocatie op de Posbank, zodat je gelijk kunt starten. De opbrengst van de fietshuur komt ten goede aan Woord en Daad.  

#

Wandel- en fietstips

De Posbank is een schitterend, heuvelachtig natuurgebied. De meeste wandelpaden zijn niet geschikt voor wandel-, kinderwagens en rolstoelen. De speciale kinderwagenwandelroute van 8 km is wel geschikt voor wandel- en kinderwagens, helaas niet voor rolstoelen, omdat er ook onverharde paden bij zijn. Het is leuk voor een uitje met het hele gezin, omdat er ook een speciale kinderspeurtocht is gemaakt. Dus neem de kinderen vooral mee! Ook de hond mag mee, mits deze aangelijnd is in het natuurgebied.

Je kent het gezegde wel: “Een goed begin is het halve werk.” Daarom geven we je graag een paar tips voor een goede wandel- en een sportieve wielrentocht!

Tips voor een goede wandeltocht

 • Zorg voor goed ingelopen schoenen, bij voorkeur een hoge wandelschoen. Naadloze, synthetische wandelsokken zijn ook aan te raden.
 • Zorg voor goede voeding en voldoende drinken. Dit is te koop op de diverse rustpunten.
 • Wandelstokken zijn te gebruiken, maar niet noodzakelijk.
 • Neem blarenpleisters mee en een EHBO-pakketje.
 • Voor een lange(re) afstand: draag kleding die goed lucht doorlaat. Geen katoen, maar synthetische stoffen. De voorkeur heeft laagjeskleding, zoals shirt, fleecevest, windstopper/wandelponcho tegen de regen en wind. Een petje en zonnebril is aan te bevelen tegen de zon.

Tips voor de wielrentocht en de fietsroutes

 • Zorg voor een goede fiets, afgesteld op je lengte.
 • Zorg voor een goede training.
 • Gebruik goede kleding. Naast goede fietskleding wordt een windstopperjasje en arm- en beenstukken geadviseerd.
 • Zorg voor goede voeding. Veel drinken en het eten van voedingsrepen tijdens de tocht is belangrijk.
 • Mocht je pech onderweg krijgen, er is technische hulp beschikbaar!